Archiwa kategorii: z Życia Drukarni

Teczki ofertowe. Jak łatwo i skutecznie zareklamować swoją firmę.

4W obecnych czasach reklamy nigdy dość, jako że reklama jest dźwignią handlu. Tym razem zwracamy uwagę na teczki ofertowe (firmowe), które to mogą być bardzo skutecznym przekazem reklamowym. Na teczkach można umieścić dowolną grafikę, która skutecznie będzie przyciągać uwagę potencjalnego klienta, logo firmy czy chwytliwe motto.

Kiedyś teczki postrzegano jako produkt o czysto funkcjonalnym charakterze i nie dostrzegano ich marketingowego potencjału. Teczka podobnie jak np. firmowy papier listowy umożliwia łatwiejsze zapamiętanie danej marki, stanowi więc szybką i tanią metodę na dotarcie do szerokiego grona odbiorców.

Estetyka wykonania teczki

Skoro ma ona pełnić funkcje reklamowe, należy zadbać o estetykę i staranność wykonania oraz zastosowaną technologię druku.

6Odpowiedni rodzaj papieru (karton graficzny lub kreda o wysokiej gramaturze w wersji błyszczącej albo matowej) zapewni estetykę i trwałość teczki. Pamiętajmy o odpowiednim wykończeniu teczki. Najlepszym rozwiązaniem jest powleczenie powierzchni lakierem dyspersyjnym, który zabezpiecza nadruk oraz papier przed ścieraniem, a także nie dopuszcza do zblaknięcia kolorów, intensyfikuje połysk oraz głębię matu.

Dodatkowo można również zastosować foliowanie lub położyć wybiórczo lakier UV. Lakierem podkreślimy wybrane elementy szaty graficznej, np. logo firmy. Takie uszlachetnienia druku zwiększają atrakcyjność produktu i są pozytywniej odbierane przez klientów. Punktowe UV często wybierają firmy, które szczególnie dbają o swój prestiż.

Zadania podstawowe teczki ofertowej

Głównym zadaniem teczki firmowej jest przechowywanie lub przekazywanie oraz porządkowanie dokumentów. W zależności od przeznaczenia wyróżniamy teczki na dokumenty, teczki promocyjne oraz konferencyjne, a także cieniutkie teczki ofertowe, do których wkładane są pojedyncze dokumenty jak np. oferty lub zapytania handlowe.

Teczki biguje się (estetycznie zagina podczas zabiegu introligatorskiego) w odpowiednim miejscu. Dane przeznaczenie teczki wyznacza grubość grzbietu teczki (jeśli ma ona pomieścić więcej kartek, będzie grubsza).

5Ciekawy projekt graficzny, spójny z grafiką firmowej wizytówki i innych materiałów reklamowych oraz staranność wykonania teczki ofertowej zapewni nam pozytywny, profesjonalny wizerunek i będzie świetną reklamą naszej firmy. Materiały reklamowe i dokumenty przekazywane w estetycznej teczce ze specjalnym miejscem na wizytówkę podnoszą również atrakcyjność oferty i poprawiają nasz wizerunek w oczach klientów.

Prezentujemy teczki ofertowe, które wykonaliśmy w naszej Drukarni Letica.

Chcemy wydrukować również Tobie atrakcyjną teczkę firmową.

Zapraszamy do naszego sklepu: http://sklep.letica.pl/73-teczki-ofertowe i na nasze aukcje na Allegro.

Chcesz wiedzieć więcej? Zadzwoń pod nr tel. 500 702 201

Przerwa na kawę w pracy. Jaką kawę lubicie pić w pracy?

kawa

Kawa. Jaką pijecie? Z mlekiem czy bez?

My nie potrafimy obyć się bez kawy z naszego życiodajnego ekspresu ;)
Dziś wybieramy espresso! Do tego szklaneczka wody!

Kawę pijemy głównie ze względu na niepowtarzalny oryginalny smak i aromat tego napoju oraz działanie pobudzające. Do tego nigdy się nie nudzi, bo można ją pić na bardzo wiele sposobów! 

Kawy nie powinniśmy pić, jeśli mamy problemy gastryczne, a szczególnie wrzody żołądka czy dwunastnicy, gdyż zawiera ona substancje silnie podrażniające żołądek i jelito. Pijąc ją możemy  zakwasić treść żołądkową, bo kawa ma niskie pH, czyli jest po prostu kwaśna.
Ratunkiem, by rozkoszować się smakiem kawy, a jednocześnie nie cierpieć po jej wypiciu, może być dodanie mleka lub śmietanki. Oba te produkty mają wysokie pH, co neutralizuje kwaśny odczyn ziaren i powoduje mniejsze podrażnienie układu pokarmowego.
Sporną kwestią jest też wpływ mleka na zawarte w kawie przeciwutleniacze, które są cennymi, z punktu widzenia zdrowotnego, składnikami diety. Jednak wg badań, mleko nie ma wpływu na ilość przeciwutleniaczy, które dostarczamy do organizmu z filiżanką kawy (ani nie zwiększa, ani nie zmniejsza ich ilości). Zatem kwestię negatywnego wpływu mleka na potencjał oksydacyjny kawy należy pominąć.
Tak jak pomijamy kaloryczność kawy z dodatkami: mlekiem i cukrem ;)
Kolejną kwestią do wyjaśnienia jest wpływ dodatku mleka na zawartość kofeiny w kawie. Niektórzy są zdania, że kawa czarna ma więcej kofeiny i pobudza ich bardziej, aniżeli kawa zabielana. Zawartość kofeiny nie zmienia się poprzez dodanie do kawy mleka lub śmietanki. Zmienić się może natomiast nieznacznie jej działanie. Pijąc kawę z mlekiem, pobudzające działanie kofeiny odczujemy nieco później, aniżeli pijąc kawę bez dodatku mleka. Jest to spowodowane tym, że mleko tworzy na błonie śluzowej żołądka cienką warstwę, która opóźnia proces przenikania kofeiny do układu krwionośnego.
Nie powinniśmy łączyć kawy z posiłkami. Obecny w kawie kwas szczawiowy ma zdolność wiązania składników mineralnych obecnych w żywności (żelaza, cynku, wapnia), co sprzyja ich szybszemu wydalaniu z organizmu. Dodatek mleka znacznie zmniejsza ryzyko utraty witamin i minerałów. Dzieje się tak dlatego, że zawarty w nim wapń wiąże i unieczynnia kwas szczawiowy. Zaleca się pić kawę przynajmniej pół godziny przed planowanym posiłkiem lub pół godziny po nim.

A co z naszym espresso? I po co podaje się wodę do espresso?

Woda dodawana do espresso ma za zadanie oczyszczenie kubków smakowych w jamie ustnej. Przepłukiwanie kubków ma pozwolić na rozkoszowanie się smakiem esencjonalnego espresso.

Włosi uważają, że picie kawy, a tym bardziej espresso, na pusty żołądek może być szkodliwe. Dlatego przed kawą należy napić się wody, która ma za zadanie jego wypełnienie. A wtedy można już bezkarnie cieszyć się poranną mocną dawką kawy! ☺

Żródło: Internet